Okunası yazılarımdan biridir. Bunları yazmaktan aldığım zevki hiçbir yerde alamıyorum.

Detayları Melih Bayram Dede’nin blogunda bulabilirsiniz. Kısaca özetleyeyim, Sun Microsystems Türkiye, ayda bir “açık kaynak günleri” adı altına 1 günlük ücretsiz atölye çalışması düzenliyormuş bir süredir. Burada konu olan etkinlik ise 20 Ağustos 2009, MySQL Atölye çalışması.

5 Ağustos 2009 tarihli yazımda demiştim ki bu etkinlik düzenleniyor, kaydımı yaptırdım, gelmek isteyen olursa tanışmış oluruz. Aynı günün öğleninde etkinlik sitesinden formu kullanarak kaydımı yaptırdım. Büyük ihtimalle ilk kayıt yaptıranlardan biri olmalıyım ki kayıt formunda yanlışlık olduğunu dahi bildirdim yönetime ve Selen Güraydın adlı kişiden “sizin kaydınız OK” şeklinde bir cevap aldım. Buyrunuz inceleyiniz. (büyütmek için üzerlerine tıklanabilir) Capture

Neyse ki doğru etkinliğe kaydımın yapıldığından emin oldum ve onay mesajını aldım. Her şey çok güzeldi, hatta formda bulunduğum yeri Ankara olarak işaretlemiştim ki bu da şehir dışından **etkinliğe gelmek için **kayıt yaptırdığımı anlatabiliyor olsa gerek. Gerçi Kocaeli’den gidecektim ama neticede şehir dışı şehir dışıdır. Ardından etkinlikten 6 gün önce (GlassFish adına şükürler olsun 1 gün önce yapmadılar bunu) şöyle bir mail aldım: Capture

“Kontenjanımız çok kısıtlı olduğu için sizi bu eğitime dahil edemiyoruz. Önümüzdeki aylarda sizi haberdar edeceğiz.” İnsanın Türkiye’de yaşadığını hissetmesi için sokağa çıkmasına gerek yok. Şirket kültürü ve köklü bir yapıya sahip olduğunu düşündüğümüz Sun dahi çalışmalarını gayet Türk yöntemiyle ilerletiyor.

Pek değerli $un Mi¢ro$¥$t€m$ Türkiye (daha fazla currency sign çıkaramadım kusura bakmayın), “çözüm ortaklarınızın gözünü boyamak ve gönlünü almak için gerçekleştirdiğiniz” bu tip etkinliklere kimsenin ihtiyacı olmadığını büyük ihtimalle biliyorsunuz ama yine de şirketi yerine bir yerde çalışmadığı için “Bilkent Üniversitesi” yazan ve size hiçbir getirisi olmadığı için katılımını engellediğiniz bir geliştirici adına ben teşekkür ederim. Bildirdiğim hata da sizin olsun. Babalar gibi üçüncü sınıfta database dersimi alırım, MySQL’i de ilkokuldan beri kullanıyorum, çok lazımdı sizin bu zırvalıklarınız. Belki bir mucize olur da size kâr getiren zihniyetinizin yanında bir taraftan geleceğe yatırım yapmak aklınıza gelir.

Paranızla Türkiye’nin enterprise pazarını ele geçirebileceğinize kuşkum yok.