logo.ffsummary[1]Bu aralar FriendFeed uygulamaları geliştirmeye devam ediyorum. FriendFeed’in çıkardığı yeni API, bir çok uygulamanın yolunu açıyor. Şimdiden arkadaşlarla “yapılabilir” olarak belirlediğimiz 15’ten fazla üçüncü parti uygulama/araç fikri var.

Birkaç gün önce kodlama kararı aldığım ve doğrudan planlayıp işe başladığım **FFSummary **güzel bir uygulama oldu. Uygulamada friendfeed hesabınıza düşen bütün girdiler içinde günlük, haftalık, aylık en popüler olanları e-postanıza bildirim olarak alabiliyorsunuz. Birkaç gün içinde kişi, kişi listesi ve gruplara özel bildirim seçeneklerini de ayarlayacağım. İleriki planlarımdan biri de aynı veriyi kullanıcıya RSS Üzerinden sunabilmek. Asıl bu, büyük özelliği olacak.

İşin ilginç yanı ise ben uygulamayı bitirdikten sonra beta testleri yaparken Friendfeed’in bu servisi resmi özellik olarak kendi içinden sunmaya başlamış olmasıydı :) Biraz sinirlerim bozuldu ama bu proje ile OAuth ve FriendFeed API konusunda iyi bir know-how sahibi oldum. Beni mutlu etmek isterseniz buradan giriş yaparak, “yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı” sözünün hakkını vermiş olursunuz :)

Ha bu arada daha önce yaptığım friendfeed uygulamalarına göz atmak isterseniz: FFBlockr, ffOldAvatars.

1-2 hafta içinde yeni bir uygulamayla karşınızda olmak üzere.